Президентът Румен Радев ще връчи утре в 10:00 на БСП третия мандат за

...
Президентът Румен Радев ще връчи утре в 10:00 на БСП третия мандат за
Коментари Харесай

Радев дава третия мандат на БСП

Президентът Румен Радев ще връчи на следващия ден в 10:00 на Българска социалистическа партия третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание, стана ясно от известие на президентството. Лидерката на социалистите Корнелия Нинова ще го вземе, без да се преценява с някакъв период, защото законът планува да върне досието празна или с проектокабинет в " рационален период ", който не е конкретизиран. 

Имо съмнения, че тя ще бави процедурата най-малко до конгреса на своята партия на 11-12 февруари, за да не се яви на него с следващия провален мандат. Тя получи подобен късмет през 2021 и 2022 година, само че не съумя да събере поддръжка за държавно управление. Най-многобройната ппарламентарна група сега ГЕРБ към този момент даде да се разбере, че няма да поддържа кабинет с мандата на Българска социалистическа партия. Като стопяваща се политическа мощ (която единствена сега има и разколник депутат) социалистите към този момент са на пето място в Народното събрание и са изпреварени даже от новаците в Политическа партия " Възраждане ".

Българска социалистическа партия декларира, че ще води диалози с всички парламентарни партии, като изключва обаче да търси поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. С някогашните съдружни сътрудници от " Продължаваме промяната " в последното постоянно държавното управление позициите се раздалечават, като с изключение на фундаменталното разграничение във външната политика във връзка с войната в Украйна и нападателната политика на Руската федерация, в този парламент се добави и разграничителната линия на гласуването с хартиена бюлетина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР